Ulft | straatinfo

drugs politie meldingen

Politie treft hennepkwekerij aan bij woningbrand

drugs

Ulft - De politie heeft vrijdagochtend 14 augustus een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in Ulft. De kwekerij werd ontdekt nadat er in de woning brand was ontstaan. De 36-jarige bewoner is aangehouden.

Een getuige had gezien dat er uit de woning aan de Praestingswegrook uit het dak kwam en belde 112. Toen agenten bij de woning aankwamen, lagendebewoners nog te slapen. Zo ook de bewoners van de andere helft van detwee-onder-een-kapwoning. Met veel kabaal heeft de politie alle bewoners wakkergemaakt en uit hun woning laten komen.

Bij de woning waar rook uit het dak kwam vloog n bewoner bijhet zien van de politie direct naar boven. Even later kwam hij naar beneden envertelde dathet vuural uit was. De brandweer heeft het vuur alsnog goedgeblust en daarbij werd op zoldereen hennepkwekerij aangetroffen. Volgens eenmedewerker van het energiebedrijf was er op zeer gevaarlijke wijzeillegaalstroom afgetapt en ishierdoor de brand ontstaan. De kwekerij ? diedeels was verwoest door de brand ? is ontruimd en wordt vernietigd. Vermoedelijkhebben er enkele tientallen planten gestaan. Tegen de bewoner wordtproces-verbaal opgemaakt.

2015396947

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet.Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurtonveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stanken schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelersonverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijkesituaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Hetillegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekeningvoor iedereen, ook voor u.

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt ofbuurwoning kunnen wijzen:

- Warme en/of vochtige muren

- Non-stop zoemende of brommende geluiden

- Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan

- Stankoverlast in de vorm van henneplucht

- Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen

- Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen ofschommelingen in de stroomsterkte

- Continue condensvorming op de ruiten

- Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatiemet n of meerdere van de bovenstaande signalen.

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er biju in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem viatelefoonnummer 0800-7000.

Soortgelijke berichten

Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand
Kamerik

Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand
Kerkrade

Hennepkwekerij ontdekt door woningbrand
Nijmegen

Weg na woningbrand
Haarlem

Hennepkwekerij aangetroffen bij woningbrand
Utrecht

Hennepkwekerij aangetroffen tijdens woningbrand
Groningen

Hennepkwekerij aangetroffen na woningbrand
Franeker

Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand
Hengelo Ov

Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand, bewoner aangehouden
Waalre

Aanhouding na woningbrand, hennepkwekerij in woning
Eindhoven

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio